Младият тенисист Симеон Терзиев: Липсва ми усещането да се надигравам

28 June 2020
Автор: start-photo.bg

Един от големите таланти в българския тенис Симеон Терзиев разказа за новия брой на списание „Спринт“ как е прекарал месеците на социална и физическа изолация. Целият тенис календар беше променен заради глобалната пандемия, а играчите от топ 3 на света до прохождащите в мъжкия спорт бяха принудени да стоят далеч от корта. Завръщането към тренировките със сигурност е от полза в този труден момент, но усещането от турнирите е несравнимо за Терзиев, който пропусна юношеското издание на Australian Open заради контузия.

 

„Сега е важно да не се хвърлям с всички сили в тренировките, защото има сериозна опасност от контузии. При първа възможност ще отида на турнир. Липсва ми тръпката от усещането да се надигравам. Желая много здраве и сила на всички хора и вярвам, че остава още малко и всичко това ще отмине“, споделя Терзиев.

 

Той определя „Уимбълдън“ като своя мечтан турнир и разказва за своите любимци в тениса: „Новак Джокович. Не го копирам в никакъв случай, защото искам да се изградя като играч. Но харесвам неговия манталитет, как се държи на корта и колко е борбен.“

Водещо новини