Борбата се завръща със световно първенство през декември

05 July 2020
Автор: start-photo.bg

Най-добрите борци на планетата ще премерят сили отново в края на годината, след като глобалната пандемия от коронавирус блокира и този спорт. От международната федерация обавиха календар за завръщането на борбата, а най-зрелищното събитие ще бъде световното първенство през декември в Белград (12-20 декември). Преди това сръбската столица ще посрещне световното за юноши - от 4 до 10 декември.

 

Според изпълкома организирането на два шампионата на едно място ще намали риска от коронавирус.

Решено бе още европейското за кадети да е в Полша от 5 до 11 октомври, европейското за юноши да е в Скопие (Македония) от 19 до 25 октомври, а световното до 23 г. да бъде в Тампере (Финландия) от 23 до 29 ноември.

Всички състезания ще преминат в съответствие с всички мерки за безопасност, а критериите ще бъдат актуализирани съобразно епидемиологичната обстановка.

Освен това всички организатори трябва потвърдят пред UWW, че приемат състезанията, 2 месеца преди старта на първенствата. На световните и европейски първенства също трябва да вземат участие 8 от 10 най-добрите отбори, както и не по-малко от 70% от страните-участнички в сравнение с 2019 г.

Следващото засезание на изпълкома на UWW ще бъде през месец август.

 

 

 

Водещо новини