снимка Костадин Андонов

Силно българско представяне на Sofia Beach Open (ГАЛЕРИЯ)

09 August 2020
Автор: start-photo.bg

Силно българско представяне беляза турнира по плажен волейбол Sofia Beach Open, който завърши вчера на кортовете на едноименния комплекс. Надпреварата, в която участие взеха 16 двойки в основната схема, бе с награден фонд 20 000 евро, като за нея в България пристигнаха представители на топ 100 в световната ранглиста.

 

Най-добрата българска двойка в момента Константин Митев и Бранимир Грозданов отпаднаха на полуфиналите на турнира. В мача за третото място чешката двойка Думек/Берчик надигра нашите драматично с 2:1.

 

Изключително зрелищен беше финалът, в който участваха само швейцарци. Куентин Метрал и Ивес Хаузенер сразиха сънародниците си Марко Кратигер и Флориан Бреер с 2:1. И трите гейма вървяха напълно равностойно, а топката едва падаше на пясъка.

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев проследи на живо финалния ден от надпреварата. Той награди призовата тройка заедно с Николай Гюров, кмета на Панчарево. И двамата оцениха високо организаторите в лицето на Яриф Лернер и Онур Кара.

 

Наградният фонд на турнира, който е под егидата на световната централа FIVB, бе 20 500 евро. Шампионите получиха 10 000, а вторите 6000 евро. Българската двойка Грозданов/Митев заслужи 1500 евро.


На турнира участваха 16 отбора от България, Турция, Швейцария, Австрия и Чехия.

 

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛИТЕ ВИЖ ТУК!

Водещо новини