Симеон Терзиев се класира за втория кръг в Истанбул

02 November 2020
Автор: start-photo.bg

Българският тенисист Симеон Терзиев започна с победа в два сета участието си на турнира за юноши в Истанбул (Турция), който е от категория J3 на ITF. 18-годишният ни талант, който е водач в основната схема на надпреварата, надделя с 6:3, 6:4 на представителя на Чехия Адам Юрайда.

 

През цялата среща Терзиев сервираше достатъчно стабилно, за да печели своите геймове. Така по един пробив във всеки един от сетовете беше достатъчен на българина да вземе необходимото му предимство и да затвори мача в своя полза.

 

Негов съперник във втория кръг ще е Юнсок Жанк от Корея. Днес той победи с 6:2, 2:6, 6:4 Александър Томас от Австрия. В надпреварата на двойки Терзиев и партньорът му Динко Динев са поставени под номер 2 и ще започнат с двубой срещу Ади Даган (Израел)/Пабло Трошу (Франция).

 

За Симеон Терзиев турнирът в Истанбул е втори поред след дълго отсъствие от корта. След паузата в световния тенис заради глобалната пандемия той претърпя операция на коляното, която допълнително увеличи принудителния му престой извън корта. Той се завърна на турнира за юноши от ниво ITF J1 в Пловдив през октомври.

Водещо новини