снимка Костадин Андонов

Стоичков подписа с №1 в света

02 November 2020
Автор: в. "Труд"

Издателство №1 в света Penguin Random House сключи договор с българския издател “Софтпрес” за правата върху книгата "Христо Стоичков. Историята". От 10 ноември бестселърът, написан в съавторство с Владимир Памуков, ще бъде достъпен в аудио вариант за всички испаноговорящи. Повече от месец Кавалерът на "Златната топка" записва книгата, която беше издадена от "Софтпрес" и стигна 70 000 тираж в България. Желаещите да чуят "на живо" гласа на Стоичков ще могат да купят творбата от платформата  Amazon Audible от 10 ноември.


Екипът на  Penguin Random House Audio, който стои зад испанското аудио, е същият, който отговаря за книгата на Мишел Обама, спечелила награда "Грами" в категорията за най-добра аудио творбa,  както и за предстоящата аудиокнига на Барак Обама – „Обетована земя“, която ще бъде издадена седмица след тази на единствения българин сред 100-те най-велики във футбола.


С богата история, датираща още от 1838 година, днес Penguin Random House е международен конгломерат от над 300 импринта. Част от голямото семейство на издателството са над 70 носители на Нобеловата награда и стотици от най-продаваните автори в света.


„Сключването на този исторически за българското книгоиздаване договор е изключителна чест и отговорност за нас – коментира Милена Стефанова,  управляващ директор на „Софтпрес“.– Той е логично продължение на безпрецедентния интерес, който биографията на Христо Стоичков породи и у нас, и зад граница, реализирайки рекорден тираж. Нещо повече – вярваме, че партньорството с Penguin Random House надхвърля значението на конкретния проект и ще доведе до много нови възможности за книжния ни пазар, особено ценни в тази изпълнена с предизвикателства година.“

Водещо новини