снимка Костадин Андонов

Илиева и Герчев останаха близо до медалите на европейското по джудо

20 November 2020
Автор: start-photo.bg

Една победа раздели Ивелина Илиева и Янислав Герчев от медалите на европейското първенство по джудо за мъже и жени. Състезанието се провежда в чешката столица Прага, а двамата ни представители стигнаха до решителни битки за отличията в своите категории, след като по-рано загубиха срещите си на полуфиналите.

 

В категория до 60 кг Янислав Герчев вече записа три победи до полуфиналите, но там отстъпи след продължение пред бъдещия шампион Роберт Мшвидобадзе от Русия. В спора за бронза Герчев загуби с "ипон" в последната секунда от Йоре Ферстретен от Белгия.

 

Единствената българска представителка при жените Ивелина Илиева в категория до 57 килограма пък стартира с победа с "ипон" срещу европейската шампионка за девойки Вера Земанова от Чехия, след което наддедля над германката Тереза Щол. В спор за място на финала българката загуби от унгарката Хедвиг Каракаш, а в битката за бронза отстъпи с "ипон" пред представителката на Франция Сара-Леони Сисик.

Днес участие започват Марк Христов (73 кг) и Ивайло Иванов (81 кг). Христов ще има за съперник в първия кръг Салвадор Касес Рока от Испания, а Иванов ще стартира срещу французина Никола Шилар.

 

Водещо новини