снимка Start-photo

Наш борец излиза за титлата в последния ден на европейското за кадети

20 June 2021
Автор: start-photo.bg

Борислав Кирилов ще се бори за златен медал в последния ден на европейското първенство по борба за кадети, което се провежда в Самоков. Той достигна до финала в категория до 51 кг на класическия стил, след като постигна три победи срещу класни съперници.

 

На старта българинът преодоля азера Парвиз Дадашов с 6:3, след това и руснака Ерзу Закриев с 8:6, а на полуфиналите бе категоричен срещу чеха Филип Бартошик – 10:1. Днес за титлата Кирилов ще спори с грузинеца Тамази Глонти.


При 71-килограмовите Димитър Рачев загуби на старта от турчина Алперен Бербер със 7:9. Съперникът му обаче стигна финал и нашето момче ще се бори в репешажите за бронза, като първият му съперни ще е латвиецът Сергейс Бизна.

 

Другите ни представители отпаднаха – Йордан Топалов (45) отстъпи на турчина Серчан Кесгин с 1:10, Иван Костов (60) загуби инфарктно от Олександър Школний с 5:5, а Антоан Мотовски (92) не успя срещу хърватина МаркоМиланович – 0:9.


Днес репешажите са от 16 часа, а финалите са от 18 часа.


До момента България има две отличия – Красимира Димитрова взе бронз при 43-килограмовите, а Сали Салиев се окичи със сребро в категория до 92 кг на свободния стил.

Водещо новини