Симеон Терзиев срещу водача в схемата на турнира в София

06 July 2021
Автор: start-photo.bg

Тежък жребий за Симеон Терзиев преди турнира ITF M15 в София. Участващият с „уайлд кард“ 18-годишен българин ще стартира утре срещу поставения под №1 в основната схема Дан Адед (Франция). Съперникът на Терзиев е трети в ранглистата на ITF и е под номер 446 в класацията на ATP. Най-големите успехи в досегашната му кариера са три титли в турнири на ITF през 2019 г. За Терзиев пък това ще е второ участие в основна схема през сезона, след като през миналата седмица игра на това ниво в Анталия.­

 

Турнирът е първи на това ниво, който се провежда на кортовете на ТК „Диана“. Това се случва с подкрепата на арх. Тихомир Казаков, който е съсобственик в една от най-големите архитектурни компании у нас - SGI Bulgaria.

 

„Не го правя само аз. Много приятели помогнаха по един или друг начин. Идеята вероятно възникна от чист алтруизъм. Но пък от друга страна такова понятие по-скоро не съществува. Защото всяко алтруистично начало малко или много води до някакво удоволствие за този, който го прави.След Ковид и спирането на много от спортните състезания, няма възможности за младежите, те почти няма къде да пътуват и да играят, което пък води до недобра подготовка. Това е моята идея - да дадем възможност на наши спортисти да играят повече международни турнири на местна почва. Понеже тенисът е като всяка една друга общност - сравнително затворена. Състезателите се познават и когато играят само помежду си, това води до една рутина, която по-скоро е деградивна, отколкото да носи позитиви. Хубаво е да се срещаш с различни стилове на игра, различни школи. Трупаш един опит, който няма как да придобиеш само срещу пет-шест човека“, заяви Казаков в интервю за сайта на БФ Тенис.

Водещо новини