снимка Костадин Андонов

Националките ни по борба на лагер в Япония преди олимпиадата

14 July 2021
Автор: start-photo.bg

Надеждите ни за олимпийска слава в женската борба заминават утре за последния етап от подготовката си за олимпийските игри в Токио. Нашите момичета ще се подготвят в Окаяма до 26 юли, когато летят за Токио и ще влязат в Олимпийското село. Схватките в борбата са от 2 до 7 август.

 

Българският квартет, воден от селекционера Петър Касабов, заминава за Япония в четвъртък, 15 юли, с полет в 20,20 часа.

На игрите България ще бъде представена от Тайбе Юсеин и Мими Христова, които ще стартират за втори пореден път на най-престижния форум на планетата, а дебют ще направят Миглена Селишка и Мими Христова.

Мъжете в класическия и свободния стил тръгват за Япония на 24 юли с полет в 21,25 ч, а на 25 юли ще влязат в Олимпийското село.

В момента класиците, заедно с олимпийските ни състезатели Айк Мнацаканян и Кирил Милов, са на подготовка в унгарския град Тата до 15 юли, а Георги Вангелов е на лагер с отбора ни в свободния стил на комплекс "Спортпалас".

У нас за финален лагер пристига сборният тим на Куба в класическия стил, който ще има представители във всичките 6 категории. Пратениците на Островната страна бяха у нас преди месец и останаха очаровани от условията на подготовка в Тетевен. В състава на кубинците е и трикратният олимпийски шампион в тежка категория Михайн Лопес, който се подготвя да атакува четвърта олимпийска титла.

Водещо новини