Петър Касабов: Момичетата показаха характер в трудни моменти

16 July 2021
Автор: start-photo.bg

С увереност в силите си и амбиция да прославят България за пореден път, състезателките от националния отбор по борба заминаха за участието си на олимпийските игри в Токио. Медали там ще преследват Миглена Селишка, Евелина Николова, Тайбе Юсеин и Мими Христова. С тях пътуват още Фатме Шабан, София Георгиева и Мария Оряшкова, които ще бъдат спаринг партньорки на момичетата. Треньорът на тима Петър Касабов вярва, че показаният характер в трудните моменти през годините ще помогне на нашите за успехи в Токио.

 

„Емоционално момичета са добре, щастливи са – каза още Касабов. - Самият факт, че попаднаха сред 16-те на игрите в Токио е голям успех. Всяка една от състезателките имаше тежки моменти, успяха да ги преодолеят и да заслужат мястото си на олимпийските игри. Тайбе Юсеин вече е добре и психически, и физически след травмата. Остава да изчистим някои детайли. Благодаря на предишното ръководство на министерството, в лицето на Красен Кралев, и на сегашното, ръководено от Андрей Кузманов, че ни осигуриха всички условия за подготовка.“

 

По традиция олимпийските ни състезатели бяха изпратени с лъвчета за късмет от Българския олимпийски комитет (БОК), получиха и трикольора. Знамето бе предадено от ръцете на Касабов за съхранение в тези на доктора на националния отбор Стефан Стругаров, който е с най-голям стаж в олимпийската ни делегация. От 2004-а той няма пропуснати олимпийски игри, като и на тези ще бъде главен лагер на цялата ни делегация.

 

Преди пристигането си в Токио състезателките ни ще имат 10-дневен лагер в Окаяма.

Водещо новини