Министърът на спорта ще присъства на откриването на олимпийските игри в Токио

22 July 2021
Автор: start-photo.bg

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще присъства на официалната церемония по откриването на ХХХІІ Летни олимпийски игри на 23 юли в Токио и ще изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата.

България ще бъде представена от 42-ма състезатели в 14 вида спорт – бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гимнастика, джудо, кану-каяк, карате, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, ловна стрелба, тенис на маса и художествена гимнастика. Българските спортисти са спечелили 37 квоти за Игрите в тези спортове.

 

Министър Кузманов ще има официална среща с Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта,      науката и технологиите на Япония, на която ще бъдe обменен опитът на двете държави в областта на политиката за младежта и спорта и ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество.

 

Българският спортен министър ще участва в онлайн среща с представители на шестте японски града – домакини на спортни лагери за подготовка на български олимпийски състезатели.

Водещо новини