снимка Костадин Андонов

Симеон Терзиев: Припомних си тръпката да съм държавен шампион

10 September 2021
Автор: start-photo.bg

Симеон Терзиев се превърна в най-младия шампион на държавното първенство по тенис от 25 години насам. 18-годишният талант направи това с пет победи, включително над първите трима поставени. Терзиев дебютира в основната схема на държавния шампионат за мъже, но в юношеските си години той познава усещането да печели надпреварата.

 

„Успехът на държавното първенство значи наистина много. Още от малък усетих тръпката да съм държавен шампион, но в последните години на всяко държавно първенство бях контузен и нямах възможност да играя. Припомних си какво е усещането и се радвам че ми се получи. Не знаех, че съм най-младият шампион за последните 25 години. Много се радвам, защото аз, моите треньори и хората до мен полагаме доста усилия в изграждането ми като тенисист. Мисля, че вървим в правилната посока“, заяви Терзиев.

 

След държавното първенство той се включи в UTR Pro турнира в София, където записа три победи в груповата фаза и достигна до четвъртфиналите. Терзиев разкрива и целите, които си поставя до края на сезона: „Ще се опитам да спечеля колкото може повече точки за световната ранглиста на АТП и ще работим върху развитието на физиката и играта ми. Имам още много резерви, които могат да се отключат с правилна подготовка, опазване от контузии и постоянство“, казва още младият тенисист.

 

През следващата седмица Терзиев ще участва с „уайлд кард“ на турнира ITF M15 в Созопол.

Водещо новини