Президентът на БФски награди известни деятели по случай кръгли годишнини

31 October 2021
Автор: start-photo.bg

Едни от най-известните деятели на зимните спортове в България бяха отличени за навършване кръгли годишнини през 2021 г. Лично президентът на БФСки Цеко Минев връчи плакетите на Пепа Мицева, алпийски ски (60 г), Симеон Калчев, алпийски ски (80 г), Валентин Стефанов, алпийски ски (60 г) и Виктор Жеков, сноуборд (60 г). Заради против епидемичната обстановка сега бяха наградени само част от юбилярите. Останалите се надяваме да бъдат отличени в края на състезателния сезон 2021/22.


„Вие сте основни стълбове в развитието на българските ски и сноуборд, заяви Цеко Минев при връчването на призовете. – Благодарение на вас нашите скиори и сноубордисти имат тези успехи“.  Според доайенът Симеон Калчев най-важното в момента е да се работи екипно за доброто на българските ски и да няма разделение.


„Много съм щастлив, че успях да проправя път на наши специалисти и колеги от федерацията да участват в подготовката на последните 2 зимни олимпиади, а и на предстоящата в Пекин през февруари“, сподели по време на награждаването Валентин Стефанов. Виктор Жеков бе категоричен, че успехите ни в сноуборда са част от сбъднатите му мечти. 

Водещо новини