снимка Костадин Андонов

За Хебър и тайната на успеха (ГАЛЕРИЯ)

18 December 2021
Автор: start-photo.bg

Волейболният Хебър написа още една "златна" страница в своята история. След като извървя пътя до българския елит, стигна до Купата и Суперкупата на страната, а през миналия сезон триумфира за първи път и в шампионата, тимът от Пазарджик вече печели слава и на европейската сцена.

 

Всъщност, голямата победа на Хебър не беше просто на терена срещу немския гранд Фридрихсхафен в четвъртък. Истинското постижение на клуба се изразява в това, че никой не определя спечеления двубой като някаква голяма изненада. В годините в Пазарджик се създаде структура, която успява да генерира качество. Качество, което вече отговаря на европейските стандарти. И селекцията през последното лято завърши този процес.

 

Затова в четвъртък се срещнаха не аутсайдерът и дебютант от България срещу немския фаворит, а просто два равностойни отбора. И по-добрият в края на мача спечели. 

 

От тук нататък Хебър ще продължи да мечтае, може би трудно ще излезе от групата си, но това дори няма толкова голямо знечение. Най-важното е, че нещо, което се роди като социален проект, дава спортни резултати на най-високо ниво. А с основата от тази година, в Пазарджик могат смело да погледнат към следващата цел. Както винаго досега - стъпка по стъпка.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!

Водещо новини