Алберт Попов: Направихме едно красиво състезание

24 December 2021
Автор: start-photo.bg

С чувство на удовлетворение Алберт Попов и Камен Златков се прибраха в България след историческия старт, който записаха в Световната купа по ски. За първи път от 1983 г. двама българи попаднаха в топ 20 на състезание от това ниво. Случи се в слалома в Мадона ди Кампильо (Италия), където с 11-ото си място Попов остана на крачка от топ 10, а Камен Златков финишира 19-и.

 

"Смятам, че направихме едно красиво състезание. И двамата дадохме газ, което беше важно за нас. Радвам се, че Камен успя най-накрая да влезе, все беше на ръба, успех да го насоча в някои от трудните моменти, които той направи много добре тактически. Доволни сме с това, което постигнахме. Сега е време малко за почивка и от догодина ги започваме пак", заяви Алберт Попов.

 

Златков също не скри радостта си от постижението: "Поличи се доста оспорвано състезание. Много се радвам, че и двамата успяхме да покажем много силно каране и да запишем тези резултати. Страхотно е, че успяхме да го споделим с Алберт."


За последно двама българи са влизали в топ 20 на Световната купа на комбинацията в Мадона ди Кампильо на 20 декември 1983 година. Тогава Петър Попангелов е 11-и, а Митко Хаджиев - 14-и.

 

На 28 и 29 декември Попов и Златков ще карат и в България в слаломите за Купа "Юлен" на Банско.

 

 

Водещо новини